2 nemzetközi H2020-INNOSUP konzorcium tagjaként adott be 2. körös pályázatot a Klaszter

Ebben a kiírásban is nagy a verseny, a továbbjutott 48 pályázatból várhatólag 4-5 konzorcium fog nyerni.
Pozitív elbírálás esetén olyan lehetőségek nyílnak meg a KKV-k számára, melyek a nemzetközi együttműködéseket, innovációs tevékenységeket kívánják támogatni voucher formájában magas támogatási intenzitással.


A projektről röviden a lentiekben tájékozódhatnak:


Támogató program: H2020-INNOSUP-2016-2017 (A program célja új szektorok közötti ipari értékláncok fejlesztése EU-n belül a KKV-k innovációs potenciáljára építve.)


1. Projekt: GERD4SE


Vezető partner: Association Pegase (Franciaország, Aix en Provance)


Résztvevő partnerek száma: 9 (3 FR, 1 HU, 2 IT, 2 ES, 1 PL)


Projekt partner: DEAK Zrt. a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter képviseletében


A projekt leírása: GERD4SE (Geographic and Environmental Raw Data for Smart Energy) projekt a smart energia piacot szólítja meg, mely azokat a képességeket egyesíti, amelyek értékesítik a GERD információkat és egy szignifikáns növekedési potenciál a H2020-ban. A GERD4SE kombinálni fogja a „market pull” és „techno-push” elemeket: ennek következtében a projekt közvetlenül fogja támogatni az európai KKV-kat, hozzáférést biztosítva számukra az alábbiakhoz: piaci alapú képzés, GERD alapú képzés, nemzetköziesítés, stratégiai és innovációs támogatás, valamint B2B rendezvények. Az ágazatközi (GERD, adatkezelés és alkalmazások) megközelítés lehetővé teszi a jövőben a kreatív piacelérést és a megoldások fejlesztésekor a hatékonyságot/szinergiát.


GERD4SE fő céljai:


- támogatni a vállalkozói tevékenységet és innovációt a KKV-kon belül,


- támogatni nagyméretű demonstrátorok fejlesztéseit


- specifikálni az összekapcsolt GERD adatbázis európai hub szükségleteit a smart energia vonatkozásában.


8 klaszter 5 EU országból, együttesen 2000 innovatív céget fognak össze, akik be lesznek vonva a GERD4SE projektbe. A projekt időtartama 30 hónap. Várható projektkezdés: 2017. 02. hó.



2. Projekt: EEInnovation (Connecting Innovation Actors in Emerging Electronics to Accelerate Innovation)


Vezető partner: Centre for Process Innnovation Limited (UK)


Résztvevő partnerek száma: 18 (2 UK, 1 SW, 3 FR, 3 ES, 1 NH, 1 FL, 1 IT, 1 BE, 2 GE, 1 HU, 1 SRB, 1 GR)


Projekt partner: DEAK Zrt. a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter képviseletében


A projekt leírása: A projekt átfogó célja, hogy a KKV-k képesek legyenek a fenntartható kialakuló elektronikai alkalmazások számára kifejleszteni az új okos termékeket és szolgáltatásokat, ahol a fő gyártó és szolgáltató értékláncok Európában helyezkednek el. Stratégiailag összeköti a klasztereket, kutatási-technológiai szervezeteket és a befektetőket a fejlesztések érdekben egy innovációs platformon, mely a következő kívánja elérni.


1. Hozzáférést biztosít a lehetőségekhez, a kutatási infrastruktúrához és a szellemi tulajdonhoz a fejlesztések és a termék demonstrátorok validálása érdekében.


2. Támogatja a KKV-kat személyre szabott szolgáltatásokkal a bővülési tervek, felfedező alternatív alkalmazások, piac tesztelés, működő értékesítési lánc és iránymutatás kiépítése köz és privát finanszírozás elérése érdekében.


Az EEN projekt 17 szektor csoportot hozott létre a következő részletezésben:


- Környezet, Nano/Mikro technológiák, fenntartható kivitelezés, autó, szállítás, logisztika, anyagok és biochemical, agroélelmiszer, intelligens energia, ICT ipar és szolgáltatások, egészségvédelem.


A projekt időtartama 48 hónap. Várható projektkezdés: 2017. 02. hó.

2016-09-12